روز بزرگداشت شیخ صدوق گرامی باد
روز بزرگداشت شيخ صدوق
يکي از بزرگترين مرزبانان حماسه جاويد و خدمتگزاران مکتب اهل بيت (ع) و از شاخص ترين دانشمندان جهان اسلام که عمر خود را در راه خدمت به فقه و حديث شيعه و پاسداري از فرهنگ مهدويت صرف کرد .
ابوجعفر محمدبن علي بن بابويه قمي ملقب به ( شيخ صدوق ) است که صف اول محدثين و علماي اثناعشر جاي دارد و به عنوان يکي از ارکان فقه شيعه به شمار مي رود.پس از گذشت 10 قرن از وفات اين محدث بزرگ شيخ صدوق، برکات آثار و خدماتش باعث شده تا 15 ارديبهشت را به عنوان روز بزرگداشت شيخ صدوق نامگذاري کنند.
القاب شیخ صدوق و نظر اندیشمندان و بزرگان اسلام درباره وی
برخی از دانشمندان از جمله شیخ طوسی و نجاشی وی را «رئیس المحدثین» و «صدوق الطائفه» نامیدهاند و برخی دیگر از وی با عنوان «وجه الطائفه» «الصدوق فی ما یرویه عن الائمة الطاهرین» نام بردهاند. و به طور کلّی همۀ علما، فقها و دانشمندان بزرگ اسلام با دیدۀ احترام و تعظیم به شیخ بزرگوار نگریستهاند. عدالت او را توثیق نموده و مقام شامخ علمی او را با عباراتی بس بلیغ تصدیق کردهاند.
فقیه نامدار شیخ طوسی در معرفی شیخ صدوق چنین میگوید:«او دانشمندی جلیل القدر و حافظ احادیث بود. از احوال رجال، کاملاً آگاه و در سلسلۀ احادیث و نقادی، عالی مقام به شمار میآمد و در اَعلام قم از نظر حفظ احادیث و کثرت معلومات، مانندی نداشت و در حدود سیصد اثر تألیفی از خود به یادگار گذاشت.»
تاليفات شيخ صدوق:
1- من لا يحضره الفقيه 2- کمال الدين و اتمام النعمه 3- کتاب امالي 4- کتاب صفات شيعه 5- کتاب عيون الاخبار امام رضا عليه السلام 6- کتاب مصادقه الاخوان 7- کتاب خصال 8- کتاب علل الشرايع 9- کتاب توحيد 10- کتاب اثبات ولايت علي عليه السلام 11- کتاب معرفت 12- کتاب مدينه العلم 13-کتاب مقنع در فقه 14- کتاب معاني الاخبار 15- کتاب مشيخته الفقيه 16- کتاب عيون الاخبار
شيخ ابو جعفر محمد بن بابويه قمي معروف به شيخ صدوق پس از هفتاد و چند سال زندگاني پرافتخار و انجام مسافرتهاي طولاني و تصنيف 300 جلد کتاب با ارزش، سرانجام در سال 381 ه. ق، در شهر ري چشم از جهان فرو بست و آرامگاهش امروز در شهر ري به نام ابن بابويه مشهور و موردتوجه شيعيان است.